23 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

С 2,7% са поскъпнали имотите в България от началото на годината

България заема 28-мо място сред 56 страни по ръст на цените на жилищата през второто тримесечие на 2020-а година. Това сочат данни на консултантската компания Knight Frank. Класирането ни е отстъпление с десет места спрямо първите три месеца на годината, когато страната ни заемаше 18-то място в индекса сред останалите страни в класацията.

За шест месеца от края на миналата година до края на второто тримесечие на 2020 г. жилищата в България са поскъпнали с 2,7%, а на тримесечна основа е отчетен ръст от 1,2%.

Турция оглавява индекса на Knight Frank през второто тримесечие с ръст на цените на жилищата от 25% на годишна основа. Европейски страни заемат осем от местата в топ десет през второто тримесечие, като балтийските страни и тези от Централна и Източна Европа се представят добре.

Люксембург е на второ място с годишен скок на цените на жилищата от 13,9%, а третото място заема Литва с повишение от 12,4%. Жилищата са поскъпнали с двуцифрен процент и в Естония, Полша, Словакия и Украйна. А в десетката попадат още Чехия, Латвия и Хърватия.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ