12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Ямбол: Започна полагане на нова пътна маркировка

Започна поетапното полагане на нова пътна маркировка по уличната градска мрежа на Ямбол. Обновяват се пешеходни пътеки и хоризонтална маркировка на различни места. Полагането на нова пътна маркировка ще обхване целия град, информират от администрацията.

С приоритет се работи в районите около училищата и детските градини, както и на местата с най-интензивен трафик на коли и пешеходци.

По график в близко време ще бъдат маркирани и второстепенните улици, както и участъци с нарушена поради аварии на ВиК мрежата маркировка.

Маркировъчната боя, която се използва, е студен пластик с висока светлоотразителност и трайност при мокро време и неблагоприятни климатични условия.

Дейностите са част от ежегодното реновиране на пътната маркировка в града. От Община Ямбол призовават шофьорите да преминават с повишено внимание в участъците, където се работи.

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ