16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

До края на март започва работата по „Зелената зона“ във Варна

До края на март започва реализацията на проекта за „Зелена зона“ за паркиране във Варна. Проектът е приет, процедира се той да бъде одобрен от КАТ и Комитета по естетизация. След избор на изпълнители на обществената поръчка започват ремонтните дейности на улици, в обхвата на зоната, за обособяване на паркоместа. Това съобщи Младен Иванов, управител на ОП „Паркинги и синя зона”.

Позволеното време за престой в зоната е 5 часа. 10 000 са определените разрешения за паркоместа за живеещите в района. 500 са местата за инвалиди. Цена за кратковременно паркиране е 1 лв за 1 час. Жителите в обхвата й ще  плащат абонамент по 5 лв. на месец за един автомобил и 10 лева за втори,  но това не им гарантира запазено място.

С тази символична такса осигуряваме разрешение за паркиране в конкретната подзона, уточни Иванов, в отговор на въпроса необходимо ли е да се плаща абонамент.

Според него въвеждането на „Зелена зона“ ще облагодетелства най-много живеещите в кв. „Чайка“. Хората там често не могат да си намерят паркоместа заради спрели в района, които искат да избегнат „Синята зона“.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ