25 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Ученици от Гимназията по строителство в Силистра с изложба в Художествената галерия

Ученици от Професионалната гимназия по строителство „Пеньо Пенев“ в Силистра представят изложба в Градската художествена галерия.

Експозицията е озаглавена „Пространство“ и съдържа архитектурни проекти и творчески разработки в областта на интериорния дизайн и неконвенционалните форми.

Посетителите могат да видят рисунки на интериори проекти на сгради, създадени с изразните възможности на компютърните технологии, триизмерни макети.

Изложбата се осъществява от ученици от новата за гимназията специалност „Интериорен дизайн“. Със свои творби участват и младежи от специалност „Строителство и архитектура“.

Събитието се провежда със съдействието на председателя на Съюза на художниците Христина Гаева и Художествената галерия в Силистра.

Произведенията на младите специалисти ще останат в галерията до края на месеца.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ