13 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата са в размер на 3 500 000 лв. и се предоставят по бюджета на Министерския съвет за 2024 г.

Решението на кабинета удовлетворява в пълнота и дори надхвърля размера на сумата, поискана от Софийската света митрополия с молба от блаженопочиналия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Усилията за изграждането на храма “Св. вмчк. архидякон Стефан“ са започнали преди повече от 15 г., а довършването му ще спомогне за удовлетворяване на религиозните нужди на стотици хиляди вярващи православни християни от няколко района в южната част на столицата.

Към проекта на храма се предвижда и изграждането на социален център и неделно училище, което ще го превърне в един духовен комплекс.

Related Articles

Сливен временно отлага изграждането на фотоволтаичен парк

Сливен отлага временно инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаичен парк. Това коментират от администрацията в града. Темата ще бъде отново дискутирана през есента,...

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ