15 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата са в размер на 3 500 000 лв. и се предоставят по бюджета на Министерския съвет за 2024 г.

Решението на кабинета удовлетворява в пълнота и дори надхвърля размера на сумата, поискана от Софийската света митрополия с молба от блаженопочиналия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Усилията за изграждането на храма “Св. вмчк. архидякон Стефан“ са започнали преди повече от 15 г., а довършването му ще спомогне за удовлетворяване на религиозните нужди на стотици хиляди вярващи православни християни от няколко района в южната част на столицата.

Към проекта на храма се предвижда и изграждането на социален център и неделно училище, което ще го превърне в един духовен комплекс.

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ