19 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура

Дамла Кемик – ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици. Поводът – Международния ден на франкофонията. Макетът е висок 128 см. и е изработен от нея за 12 дни след учебните занятия. Девойката се вдъхновила за творбата от историята на Франция, френската култура и парижката архитектура.

Изработването на Айфеловата кула е поредното предизвикателство за ученичката. Тя има интереси в различни области и се занимава активно със спорт, изкуство и благотворителност.

Ученичката е благодарна на учителите от СУ “Никола Й. Вапцаров” за подкрепата, знанията и уменията, които й дават. Мечтае да продължи образованието си във висше училище и да изучава системно програмиране и интериорен дизайн.

Снимка: МОН

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ