15 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Стартира мащабен проект за обновяване на водопровода на три булеварда в Пловдив

До дни в Пловдив ще стартира мащабен проект за обновяване на водопровода и настилката на три булеварда в града. Това съобщи кметът Здравко Димитров пред журналисти. „Този важен проект реално е започнат от Иван Тотев, с който днес се радваме да ви съобщим, че вече има осигурено финансиране и можем да го реализираме. Средствата в размер на 7,8 млн. лв. са осигурени от „Български ВиК холдинг“ ЕАД“, обясни Димитров. С изпълнението му се цели подмяна на съществуващите етернитови водопроводи с тръби от чугун за магистралните и от полиетилен за разпределителните клонове от мрежата, в резултат на което ще бъдат подобрени качествата на питейната вода и ще се намалят загубите. Проектът ще реализира ползи в дългосрочен аспект, не само по отношение на опазване на околната среда, но и върху качеството на живот и жизненият стандарт на населението.

Изпълнението ще бъде поетапно и ще се съобрази с реализацията и на другите инфраструктурни проекти, по които се работи в града, така че да не се блокира движението“, обясни управителят на „ВиК“ ЕООД – Пловдив Спартак Николов.

В проекта се предвижда подмяна на съществуващите магистрални водопроводи по бул. „Хр. Ботев“ северно платно – от площад „Централна гара“ до „Коматевски възел“ и към пресечката с ул. „Сергей Румянцев“, захранващ водопровод по бул. „Хр. Ботев“ – локално платно – от „Централна гара“ до „Коматевски възел“; магистрален и главен водопровод по бул. „Коматевско шосе“ западно платно – от „Коматевски възел“ до бул.“Ал. Стамболийски“; магистрален водопровод по бул. „Копривщица“ – изток“ и магистрален водопровод по бул. „Копривщица“ – запад. Така общата площ на изпълнените нови асфалтови настилки ще бъде 49 900 кв.м.

 

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ