14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Светещи фонтани украсяват водата на река Тунджа в Ямбол

Три аериращи фонтана бяха монтирани в Ямбол. Те вече обогатяват с кислород водата в бетонирания ръкав на река Тунджа, преминаващ около Градския парк.

Аераторната плаваща система създава непрестанен поток в реката и поддържа водата в добро експлоатационно състояние. Фонтаните създават и красива атмосфера чрез играта на подводно осветление и вода. Монтажът на фонтаните беше с доста особености, защото се изпълняваше във водна среда.

Първият аериращ фонтан се намира пред сградата на Областното пътно управление. Той е конструиран за големи водни площи, популярен сред ландшафтните архитекти, когато се желае интересен фокус върху водната архитектура.

Миксираният воден поток осъществява аериране, където е необходимо, докато неръждаемата стомана и пластмасова термална конструкция с висок интензитет могат да издържат на отпадъчни и леко солени води.

Другите два фонтана са разположени около северната и южната страна на пешеходния мост.

Община Ямбол се надява, че жителите и гостите на града ще харесат новите елементи, които ще допълнят градската среда.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ