11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

В Хасково обновяват една от емблемите на града – парк „Кенана“

Очаква се дейностите да приключат до 6 месеца

Ремонтират алейната мрежа на едно от знаковите места в Хасково – парк „Кенана“. Прави се асфалтовата настилка с нова пътна основа и плътен асфалтобетон на площ от 14 400 кв.м. Предстои алеята с каменна настилка също да бъде изцяло ремонтирана. Ще се пренаредят съществуващите каменни площи и ще се положат нови на площ от 1700 м2.

В зоната с уредите за спорт на открито, предстои да се положи ударопоглъщаща каучукова настилка. Мястото за стрийт фитнес ще се разшири, ще бъдат монтирани нови съоръжения и площадката ще стане най-голямата открита зона за спорт в Хасково.

Островите, разделящи двойните алеи, се ограждат с нови вибропресовани бордюри. Предстои да се смени почвата в зелените площи.

Най-невралгичната част от пешеходната алея са пропадналите стълбища. Те ще се ремонтират изцяло. Предстои да се направят нови стъпала и да се изгради рампа за преминаване на хора с физически увреждани и майки с колички. Ще се подменят пейките в парка.

Снимки: Община Хасково

Related Articles

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ