13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Подаваме предложения до АПИ кои пътища да бъдат ремонтирани

До 15 октомври гражданите могат да правят предложения към АПИ кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенцията за 2023 г. Предложенията могат да бъдат както текущ, така и за основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас.

Всеки може да изпращате предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали.

Това става чрез формата за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg. Формата е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр.

В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година. Това уточняват от АПИ.

Идеята е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти. Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия. След това тя ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

Related Articles

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ