25 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Ремонтират улици в Стария Несебър

Започна реконструкцията на улиците „Мена“ и „Рибарска“ в Стария Несебър. Ремонтът се финансира изцяло от програма „Балкани-Средиземно море 2014-2020“ в рамките на проект „МоНа: Паметници в природата – креативно съжителство“.

Предстои да се подменят тротоарните настилки, като бетоновите плочи се заменят с каменни, а асфалтовото покритие по уличното платно се заменя с гранитен паваж.

Тези улици са част от културно-туристическия маршрут „Духовен път“ и се вписват в общата стратегия на Община Несебър за опазване на световната ценност и културното наследство, уточняват от администрацията.

Предвидените за реконструкция отсечки ще бъдат затваряни за движение поетапно, като ще бъдат извършени всички необходими дейности по организация и безопасност на трафика. Достъпът до домовете на живущите по тези улици ще бъде осигурен по обходни маршрути. Ремонтите ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и указателни табели.

От Община Несебър се обръщат с апел към гражданите за търпение и разбиране по време на ремонтните дейности и се извиняват на жителите и гостите на Несебър за причиненото неудобство.

 

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ