20 C
Пловдив
събота, май 11, 2024

Представят интелигентна вертикална градина в София

Българската ландшафтна компания е разработила прототип за интелигентна вертикална градина. Иновацията ще бъде представена следващата седмица в София.

Внасяйки зеленина в затворените пространства, Botanic Wall подобрява влажността, абсорбира фините прахови частици и вредните електромагнитни вълни. Освен това „умната“ вертикална система се управлява дистанционно чрез мобилно приложение, в което може да следите показатели като осветление, температура, влажност, замърсеност на въздуха и други.

Не по-малко важно е, че вертикалната интелигентна градина оптимизира разходите за използване на вода и енергия. Тя спестява 1 460 литра вода годишно в сравнение с необходимото потребление за поддръжката на стандартна вертикална градина. За изработката на системата са използвани устойчиви суровини, рециклирани и композитни материали. Още едно предимство на интелигентната вертикална градина е, че позволява да бъде персонализирана като дизайн, размер и функции в рамките на архитектурния контекст, уточняват авторите на иновацията.

източник: Botanic Lab

Related Articles

Френски студенти изготвят проекти за рехабилитация на сгради в община Царево

Френски студенти ще изготвят безвъзмездно проекти за рехабилитация на сгради в Царево, Ахтопол, Лозенец и Синеморец. Тяхната ръководителка арх. Цвета Сурчева е преподавател по...

Община Монтана с проект за изрисуване на електрическите табла

Община Монтана реализира проект за изрисуване на електрическите табла с идеята да се съхранят и разкрасят сивите кутии, намиращи се из целия град. Доста...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ