21 C
Пловдив
събота, май 11, 2024

Търговската пешеходна улица и площадът в Ардино с нова визия

Ново пространствено оформление, настилки, осветление и озеленяване ще променят облика на централната улица на Ардино, информират от Общината. Финансирането на проекта е по Програмата за развитие на селските райони, а отпуснатите средства са близо 390 000 лв. Главен проектант е арх. Олег Николов, с обществена поръчка е избрана фирмата изпълнител, както и строителния надзор.

Проектът предвижда от центъра в посока ул. „Пирин“ зоната да се разделя на три алеи – една северна към пешеходния мост, средна алея към кръглото площадно пространство и една южна – към споделена улица. Площадът ще е с декоративна цветна композиция от трапецовидни бетонови елементи, ще има дървени пейки и перголи с пълзяща растителност. В средата на участъка на мястото на стария фонтан ще има нов кръгъл фонтан от мраморни плочи с диаметър 4 метра, височина на борда 30 см и вградени LED луни на дъното.

В североизточната част е решен пешеходният достъп до Пазара и моста с осигурена достъпна среда. Улична рампа от Пазара ще позволява придвижването на автомобили до паркинг с 11 места.

Снимка: Община Ардино

Related Articles

Тракийският гробнично-култов комплекс „Оструша“ посреща посетители

Тракийският гробнично-култов комплекс „Оструша“ отвори за посетители. Един от най-внушителните комплекси в Долината на тракийските царе ще работи всеки ден от седмицата, а входът...

Осигурено е финансиране за обновяване на читалище „Напредък – 1869“ в Горна Оряховица

Започва провеждането на тръжни процедури за избор на изпълнители Предстои ремонт по енергийно обновяване на сградата на НЧ „ Напредък - 1869“ в Горна Оряховица.Вече...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ