10 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Затварят за пореден ремонт столичната улица „Шишман“

За пореден ремонт от днес е затворено движението по централната улица „Цар Иван Шишман“ в София. Спира се преминаването на автомобили по кръстовището на улиците „Шишман“ и „Гурко“ за срок от три седмици, се казва в съобщение на Столична община.

По време на строителните дейности ще бъде изградена нова подземна инфраструктура, пътна основа и настилка.

С цел физическо ограничаване на скоростта в зоната ще бъде изпълнен проект за цялостно повдигане на кръстовището. То попада в така наречаната „Зона 30“, в която разрешената скорост за движение на автомобилите е 30 км/ч.

Повдигането на пешеходната пътека става около месец след трагичния инцидент, при койтно пиян шофьор уби на място ученик. Скоростта, с която шофьорът е карал автомобила, е била 88 км/ч според съдебната експертиза.

От 2018 г. ул. „Цар Иван Шишман“ е почти непрекъснато в ремонт, както и съседната улица „6-ти септември“. Строителните дейностите са в обхвата на проекта за модернизация на централната градска част, Зона 2.

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ