16 C
Пловдив
четвъртък, май 9, 2024

Пистата на летището в Горна Оряховица няма да бъде удължена

Концесионерът на международното летище в Горна Оряховица се отказва от инвестиционното си намерение да удължи с 600 метра пистата, за да може да кацат и излитат по-големи самолети, информира БНР. Концесионерът – обединение „Гражданско летище Горна Оряховица 2016“, „замразява“ намерението си да удължи пистата, става ясно от решението на директора на Регионалната екологична инспекция, с което се спира процедурата по Оценка на въздействието на околната среда за проекта. Инвестиционното намерение за модернизиране на най-малкото международно летище у нас е от 2018 година.

Летището в Горна Оряховица е отдадено на 35-годишна концесия през 2016 г. на обединението, в което държавата има 5%, а останалите дялове се държат от дружество, близко до бизнесмена Румен Гайтански.

На аерогарата са направени инвестиции за малко над 5 млн. лв., въпреки че по план те трябваше да са достигнали 32 млн. лв. Летището не изпълнява граждански полети.

Преди година концесионерът получи отказ от тогавашния министър на транспорта Николай Събев да продаде концесията си на швейцарски инвеститор.

Related Articles

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

Започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията по...

Инвестират близо 16 млн. лв. за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ