11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Перник търси фирма за третиране на строителни отпадъци

Община Перник е обявила обществена поръчка за фирма, която извършва дейности по третиране на генерираните в населените места строителни и едрогабаритни отпадъци. Прогнозната стойност е близо 100 хил. лв. Крайният срок за подаване на офертите е 12 февруари.

В документацията е посочено, че изпълнителят следва да осъществи дейностите по услугата на собствена или наета инсталация, на която чрез предварителното третиране да отделя отпадъци за последващо оползотворяване. Предварителното третиране цели максимално отделяне на рециклируемите и оползотворими компоненти от отпадъците като стъкло, пластмаси, метали, дървесина, хартия, картон, инертни фракции и др.

В техническите изисквания на обществената поръчка е посочено, че площадката и инсталацията за предварително третиране трябва да се намират на територията на община Перник и да отговарят на законовите изисквания. Изпълнителят следва да разполага и с необходимите технически и човешки ресурси за обезпечаване на технологичните процеси.

Организацията на дейността и разходите за транспортиране на отпадъците до инсталацията ще се изпълняват от община Перник и ще бъдат за нейна сметка.

Related Articles

Приключи облагородяването на Пантеона на възрожденците в Русе

Пантеонът на възрожденците в Русе е с нова визия. Извършените дейности са част от общия проект „Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с...

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ