12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Обсъждат на сесия нова визия на търговската зона на крайбрежната алея в Поморие

Промяна на визията на търговска зона „Яворов“ е предложението на кмета Иван Алексиев до Общинския съвет в Поморие. То ще бъде разгледано от постоянните комисии на Общинския съвет и гласувано на предстоящата сесия. Идеята за промяна на търговските зони беше представена на обществено обсъждане .

Проектът предвижда в зоната на пешеходната крайбрежна алея от центъра на града до старото пристанище всички маси да бъдат преместени от страната на озеленяването. Така алеята откъм морето ще остане свободна, а квадратурата на щандовете ще се ограничи до 40 квадрата.

Вместо тенти ще има чадъри в еднакъв цвят – бяло, екрю или сиво с размер 2 на 2 метра. Унифицирани ще бъдат и кашпи и саксии, които също ще бъдат съобразени с общата визия на района.

Предстои проектът да бъде представен на собствениците на заведения и търговски обекти.

Related Articles

Изграждат BUS лента и велоалея по бул. „Патриарх Евтимий“

Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението...

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ