16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Община Несебър обновява мрежата за видеонаблюдение

Община Несебър работи по проект за обновяване на съществуващи и изграждане на нови съоръжения за видеонаблюдение. Целта е да се подпомогнат дейностите на полицията по превенция и контрол на противообществени прояви, пътни нарушения и произшествия и др. на територията на населените места в общината.

В момента се работи по осъвременяване и допълване на видеомрежата в градовете Несебър, Обзор и Свети Влас и в с. Равда, като контролът обхваща приоритетно входно-изходни точки на общината и ще бъде осъществяван от над 160 камери.

Вторият етап на подмяната и надграждането на средствата за видеонаблюдение ще обхване селата Оризаре, Тънково и Гюльовца като към мрежата се включат Слънчев бряг-запад и с. Кошарица.

Всички нови устройствата са с висока резолюция и спецификации, гарантиращи качествена и детайлна картина, включително на регистрационните табели на моторните превозни средства и лицево разпознаване.

Системата ще бъде надградена със специализиран софтуер за анализ на направените видеозаписи. Проектът е съвместна инициатива на общината и РУ Несебър и всички получени данни ще се обработват в районното управление на МВР.

Видеонаблюдение на публичните места и институциите в общината, за които, в резултат на анализи и статистика, е констатиран повишен риск от ПТП или противообществени прояви с участие на граждани, се извършва в Несебър от 2008 година. Към системата са включени детските градини, училищата и др. обществени сгради и обекти, общинска собственост.

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ