11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Предложение: Бившето Руско консулство във Варна да стане детска градина

Сградата на бившето Руско консулство във Варна да се ползва за детска градина ако отговаря на изискванията. Това обсъдиха на сесия на Общинския съвет на Варна .

Предстои да се направи оценка на състоянието на пространствата, удобствата на стаите и сигурността за децата, обясни кметът.

Има още две идеи за ползване на сградата на бившето Руско консулство, след като се предостави от МВнР на Областната администрация. Едната идея е имотът да се ползва от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“, на която не й достигат помещения.

Другата идея е да се предостави за ползване на Общинския съвет.

По време на заседанието бяха обсъдени процедурите по придобиване на заявени от общината имоти от различни държавни институции и ведомства. Те са свързани с обособяване нови паркове, места за паркиране и сгради за обществени нужди.

Related Articles

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ