13 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Край на авариите! Обновяват канализационната мрежа в Перник

Започна реконструкцията на канализационната мрежа на Перник. Проектът е на стойност 100 млн. лв. Над 75,5 млн. лв. е безвъзмездната финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Целите след ремонта са в агломерации Перник и Радомир загубите на вода да намалеят с 2 775 914 м3 и да се осигури непрекъснатост на водоподаването. Предвидена е рехабилитация на близо 22 км съществуваща и изграждане на над 3 км нова водопроводна мрежа. По проекта ще бъдат изградени нови 28 км канализационна мрежа, а 8 км ще бъдат реконструирани.

С успешното изпълнение на дейностите допълнително 8000 жители от района ще се присъединят към канализационната мрежа и няма да страдат от ВиК аварии и безводие.

Проектът предвижда още реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води „Батановци“ в Перник.

Related Articles

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ