10 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Започна реконструкция на централния кооперативен пазар в Троян

Започна реконструкцията на централния кооперативен пазар в Троян. Строителните дейности са по проект ,,Естетизиране на облика на общинския пазар в град Троян и инфраструктурата – етапно строителство“.

„Новото пазарно пространство ще представлява едно уютно място за социални контакти на гражданите на общината, за продажба на изделия, свързани със селскостопанско производство и поддържане на градината. Ще има закрита площ, на която местните производители ще могат да продават зеленчуци и плодове“, каза кметът на общината Донка Михайлова.

Целта на проекта е изграждането на съвременен пазар с цялостен нов облик, подобрени условия на обитаване и организация в два режима на работа – в пазарен и в непазарен ден, както и достъпност на средата за хора в неравностойно положение. Стойността на проекта е над 2,7 милиона лева. Финансирането е чрез дългосрочен кредит. Срокът за изпълнение на дейностите е 265 календарни дни.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ