13 C
Пловдив
събота, май 11, 2024

Одобрен е идейният проект за околовръстния път на Павликени

Одобрен е идейният проект за околовръстния път на Павликени. Очаква се Регионалната екологична инспекция да се произнесе дали бъдещото трасе подлежи на доклад или само на преценка за въздействие върху околната среда. Отсечката е важна за града, за да изведе очаквания тежкотоварен трафик при изграждането на Лот 5 от магистрала „Хемус“.

Предстои да бъде завършен техническият проект, както и отчуждаване на 1,2 км от общото 4-километровата дължина на околовръстния път на Павликени. Това се налага, защото при първоначалния проект от 80-е години не е имало идейно трасе за обхода. Проектът се движи от Агенция „Пътната инфраструктура, обясни кметът на Павликени Емануил Манолов. По думите му обследването е показало, че изграденият надлез през 1988 година, над жп линията, ще издържи новите натоварвания да поема трафика, който се очаква по отсечката.

Плановете са до края на тази година фаза проектиране да е привършила. Следващата година трябва да започне и работата, за да се изпревари строителството на Лот 5 на магистрала „Хемус“.

Лот 5 е от Крушуна до Бутово и е с дължина от около 23 км. Обходът на Павликени е важен, за да поеме камионите със строителни материали от кариерите за магистралата, за да не преминават през града. Разстоянието до връзката ще бъде по-малко от 2 километра.

Related Articles

Община Монтана с проект за изрисуване на електрическите табла

Община Монтана реализира проект за изрисуване на електрическите табла с идеята да се съхранят и разкрасят сивите кутии, намиращи се из целия град. Доста...

4 дни: Ограничават движението по ключов булевард в Пловдив

Четири дни движението по ключов булевард в Пловдив ще бъде ограничено. Причината е смяна на оградните пана. 100 оградни пана, които разделят двете пътни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ