13 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

До 11 януари: Приемат оферти за проектиране на трета лента в участъци от пътя Асеновград – Смолян

До 11 януари 2024 г. се приемат оферти в обществена поръчка за изготвяне на технически проект за изграждане на трета лента в три участъка от второкласния път II-86 Асеновград – Смолян. През 2019 г. е направено прединвестиционното проучване и са определени участъците, в които е възможно да бъде изградена трета лента. Целта е улесняване на интензивния трафик и повишаване на безопасността на движение. Отсечките са с обща дължина близо 14 км.

Първият участък, предвиден за проектиране, е с дължина близо 4,9 км. Трасето преминава в близост до отбивките за Дряновец и Богутево. Вторият участък е между Чепеларе и завършва след кръстовището за Пампорово, с обща дължина 5,3 км. Третият участък е от отбивката за Момчиловци до Соколовци. Той е с дължина близо 3,8 км.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Проектът ще подлежи и на екологична процедура, която като вид ще бъде определена от компетентния орган след неговото приемане. Също така ще бъдат проведени и съответните устройствени и отчуждителни процедури, тъй като третата лента в отделните участъци се разполага извън съществуващата транспортна територия на второкласния път.

Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на строителството и на строителния надзор при изграждането на трета лента в трите участъка от второкласния път Асеновград – Смолян.

Прогнозната стойност на поръчката за проектиране е 325 000 лв. без ДДС и средствата са от бюджета на АПИ.

Related Articles

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ