15 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Влагат 221 млн. лв. в саниране на административни сгради

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната. Инвестицията е от Националния план за възстановяване и устойчивост и е насочена към обекти на държавните и общински администрации, Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението”, Районни управления към Министерството на вътрешните работи, Министерството на земеделието и храните, Министерството на здравеопазването и др. Средствата се осигуряват от МРРБ, което е Структура за наблюдение и докладване по инвестиция „Подкрепа за обновяване на сградния фонд“.

След извършена проверка и оценка на проектите се публикуват одобрените и отхвърлените предложения за изпълнение на инвестиции по процедурата BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ в частта административни сгради.

Одобрени са проекти за саниране на административни сгради на 79 общини. Част от тях са защитили ремонта на повече от една сграда, включително и на кметства в селата.

Мярката цели сградите да постигнат клас на енергопотребление минимум клас „В“ и да спестяват минимум 30% от първична енергия.

Сред допустимите дейности по проектите са текущ ремонт за въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъпна среда и изграждане на хибридна фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди и др.

Списъкът на предложените за финансиране и на отхвърлените предложения за изпълнение на инвестиции за административни сгради, е наличен на електронен адрес: https://2020.eufunds.bg/bg/0/0/EvalSessionResult/Show?resultId=1uqG2U0wssqJnWqMh94NhQ%3D%3D&resultType=2vPCjUHWYklcGk8qCLK9dA%3D%3D.

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ