14 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Подобряват енергийните характеристики на Младежкия център в Димитровград

Община Димитровград спечели нов проект по Плана за възстановяване и устойчивост. Обектът на интервенция е сградата на Детския и младежки център, който се намира на ул. „Св. Климент Охридски“ №7 и е на пет етажа.

Проектното предложение е насочено към изпълнение на целите на Интегрирания национален план в областта на енергетиката и климата от 2018 и окончателния Интегриран план от 2019 г. съгласно заложените в тях мерки за осъществяване на националните политики в областта на енергетиката и климата.

С изпълнението му ще се подобрят енергийните характеристики на сградата, чрез прилагане на устойчиви интегрирани високоефективни енергийни мерки. Ще се постигне клас на енергопотребление „А+“, ще се намалят разходите за ток, като се достигне до над 83% спестяване на първична енергия. Ще бъде изградена система за отопление на сградата и съоръжения за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници за собствено потребление. Успешното изпълнение на дейностите ще подобри съществено експлоатационните характеристики на сградата и ще допринесе за удължаване на нейния жизнен цикъл.

Стойността на проекта е 2 097 555,91 лв., а срокът за изпълнение е 30 месеца. След приключване на строителстно-ремонтните дейности сградата ще се превърне в първата почти автономна такава по отношение на енергопотребление.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ