15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Девета фотоизложба „Виж София – 15 години заедно строим за хората“

По повод Деня на строителя – Димитровден, на 18 октомври от 13 ч. на пешеходния мост над бул. „България“ до НДК, ще бъде открита деветата фотоизложба „Виж София – 15 години заедно строим за хората“.

Събитието се организира от Камарата на строителите в България (КСБ) със съдействието на Столичната община (СО). Експозицията тази година е посветена на 15-ата годишнина на Камарата и на 15 г. от влизането на България в ЕС. Изложбата ще бъде открита от председателя на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев. Поканени да присъстват са кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, зам.-кметовете на СО, главният архитект на София, общински съветници, представители на фирми, членове на КСБ, възложители и изпълнители на включените обекти и др.

Фотоизложбата е съставена от 60 пана със снимки, някои от които заснети въздушно с дрон. Те показват знакови съоръжения от пътната, образователната, екологичната инфраструктура в столицата, изградени в последните 15 г. Сред тях са станциите от трите линии на метрото, Софийският околовръстен път, нови сгради на детски градини и училища, облагородени паркове и зони за отдих и др. До 31 октомври гражданите и гостите на столицата ще могат да видят как градът се променя благодарение на реализацията на различните строителни проекти.

Related Articles

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ