21 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Видни архитекти оценяват проектите за Водната кула в Димитровград

Едни от най-уважаваните архитекти в страната ще оценяват проектите за обновяване и преустройство на Водната кула в Димитровград, съобщиха от Общината.

Председател на журито е арх. Владимир Милков – председател на Камарата на архитектите в България. В комисията са проф. д-р арх. Тодор Булев – председател на Съюза на архитектите в България, д-р арх. Анета Василева от Университета по архитектура и геодезия-София, катедра „История и теория на архитектурата”, д-р арх. Мила Никифорова от Университета по архитектура и геодезия-София, катедра „Градоустройство”, арх. Нина Танчева – председател на РК на КАБ-Хасково, инж. Снежа Янева-Жекова – председател на Районната колегия в Хасково на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и главният архитект на община Димитровград арх. Елисавета Георгиева.

Преди дни изтече срокът за подаване на проектни предложения за идейно развитие на Водната кула в Димитровград. До 23 февруари тече обществено гласуване – на специално създадения за целта сайт гражданите могат да посочат кой проект е предпочитан от тях.

На 24 февруари – петък в зала „Гросето“ пред журито на конкурса ще бъдат представени проектите. В 16:00 часа ще бъдат обявени и наградени победителите. Тогава ще бъде открита и изложбата с проектите.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ