13 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Нов довеждащ водопровод захранва с вода две разложки села

Нов довеждащ водопровод вече захранва с питейна вода разложките села Горно и Долно Драглище. Изградената през 2001 година канализация е отремонтирана, подновен е нацяло 115-метров участък.

“По този начин няма да се получава прехлориране на водата, а през летните месеци ще има достатъчно количество, което да достига до всеки един потребител от населените места“, коментира инж. Венцислав Гърменов, кмет на Община Разлог.

“Ремонтът беше отлаган многократно, като до момента се считаше, че не е най-приоритетен обект на територията, на трите села. Сегашното ръководство на Община Разлог считаме, че качествената питейна вода, е нещо, което трябва да бъде достъпно за всеки един жител на общината. Живеем в район, където чистата питейна вода е в изобилие и трябва да се възползваме от това наше природно богатство. Затова положихме всички, усилия, този водопровод да започне функционирането си максимално бързо“, поясни Иван Гюров, зам.- кмет на община Разлог.

Следващата стъпка, която планира общината е ремонт на съществуващата водопроводна мрежа в село Добърско, с цел непрекъснато циркулиране на водата и достигането ѝ с добро качество до хората. Към момента липсата на свързваща водопроводна мрежа в селото, е предпоставка за застой на питейната вода и влошаване на нейните качества. При подходящи метеорологични условия общината и ВиК ще започнат премахване на образуваните „тапи“ в края на улиците в селото Добърско.

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ