13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата са в размер на 3 500 000 лв. и се предоставят по бюджета на Министерския съвет за 2024 г.

Решението на кабинета удовлетворява в пълнота и дори надхвърля размера на сумата, поискана от Софийската света митрополия с молба от блаженопочиналия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Усилията за изграждането на храма “Св. вмчк. архидякон Стефан“ са започнали преди повече от 15 г., а довършването му ще спомогне за удовлетворяване на религиозните нужди на стотици хиляди вярващи православни християни от няколко района в южната част на столицата.

Към проекта на храма се предвижда и изграждането на социален център и неделно училище, което ще го превърне в един духовен комплекс.

Related Articles

Планират нова трамвайна линия в София

Нова трамвайна линия – номер 15, между столичните квартали “Бъкстон” и “Хладилника” предлагат зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и общински съветници. Тя ще подсили...

Средновековен некропол откриха археолози в зоната на бъдещата автогара в Созопол

Находките може да забавят строителството на обекта Интересни находки откриха археолози при разкопки на терена, на който ще бъде изградена новата автогара в Созопол....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ