34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Събитие: Представят алтернативи за бункерите на столицата

Бункерите в София и нов поглед върху тези подземни пространства ще представи д-р Иво Анев от Клуб „Смисъл“ на 21 март в Hyperspace Social Tech Hub в столицата. Заедно с Optimistas организаторите на форума имат за цел да покаже как един успешен проект за нов живот на такова пространство може да промени визията на града.

Експерти от Optimistas ще споделят своя опит с възстановяването на бивш склад за боеприпаси от времето на Османската империя във Варна, превърнал се в алтернативно младежко пространство.

В рамките на форума ще се проведе дискусия, модерирана от арх. Веселин Алексиев за перспективите пред нестандартни и предизвикателни проекти, свързани с развитието на културата и градската среда.

Related Articles

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ