10 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Започва авариен ремонт на пречиствателна станция Ясна поляна

Започва аварийната реконструкция на пречиствателната станция „Ясна поляна“, информираха от Областната управа в Бургас. В края на миналата седмица са подписани договорите с фирмата изпълнител, както и с авторския, строителния и инвеститорския надзор за ремонта на филтърното и помпеното й стъпало.

Срокът за изпълнение на проекта е 10 месеца, като той започва да тече при откриване на строителната площадка. Изпълнителят и строителният надзор поеха ангажимент веднага да задвижат процедурата и да набавят нужните документи, за да може тя да бъде открита в най-кратък срок.

Фирмата изпълнител ще представя седмичен и месечен отчет по изпълнението на дейностите. От там увериха, че всички материали ще отговорят на спецификациите на проекта.

Областният управител Пламен Янев заяви, че приоритети на реконструкцията са качеството на проекта и бързината за изпълнение. „Обектът е с голямо обществено значение за хората в региона. Очаквам активно участие и от трите надзорни фирми. От страна на Областна администрация Бургас ще има ежеседмично присъствие на обекта с оглед качественото и в срок изпълнение“, коментира той.

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ