14 C
Пловдив
четвъртък, май 9, 2024

Китайска компания инвестира 35 млн. евро в завод за производство на авточасти

Заводът ще се строи в Тракия икономическа зона

Китайската компания за производство на авточасти Shanghai Unison Aluminium Products Co. ще инвестира в в завод на територията на община “Марица” в с. Радиново. Строителната компания, която ще се занимава с изграждането, е “Сиенит”. Процесът трябва да започне до края на април, съобщи forbesbulgaria.com.

Заводът ще се простира на 11 хил. кв. метра. Предвижда се да се открият между 150 и 200 нови работни места. Инвестиционната програма включва изграждане на автоматизирана производствена сграда, столова, битови помещения на два етажа и открит паркинг.

Теренът вече е придобит. Надеждите са още догодина заводът да е готов. В производственото предприятие, ще се разработват, развиват и произвеждат алуминиеви профили с широко приложение в автомобилната индустрия.

На следващ етап се предвижда да бъдат застроени още 10 000 кв. метра и производственият капацитет да се разшири.

Related Articles

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

Започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията по...

Пловдив превръща зелените пространства в територии за култура

Общинска фондация „Пловдив 2019“ кани артисти и културни организации за реализация на художествени проекти и събития с акцент върху зелените пространства на Пловдив. Програмата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ