13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева без ДДС. Изпълнител е „Сенстрой“ ЕООД. Басейнът ще бъде в имот с площ 17 917 квадратни метра, до СПТУ по селско стопанство на улиците „Иван Вазов“ и „Тракия“.

Басейнът е проектиран с капацитет за провеждане на състезания, ще бъде покрит с метална конструкция с отваряеми остъклявания. Отоплението и охлаждането ще е чрез централна климатизация с термопомпи. Около обекта е предвидена и вертикална планировка. Проектант в част „Архитектура“ е арх. Селчук Ахмед.

Закритият плувен басейн ще се захранва с вода от минералния извор край града. В момента се изгражда водопроводната мрежа като едно от отклоненията на ВиК ще бъде за захранване на басейна.

Снимка: Община Джебел

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ