16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Стартира ремонтът на жп гара Септември

Стартира дългоочакваният ремонт на гара Септември, която е част от железопътната линия София – Пловдив – Бургас, както и от международната линия от Централна Европа към Истанбул по паневропейския транспортен коридор номер 10. Стойността на проекта е 6 милиона лева.

Дейностите включват пълна реконструкция на обслужващите и административните звена – обновяване на приемното здание, вертикална планировка на окологаровото пространство и рехабилитация на козирката на южната фасада на сградата. Предвижда се изграждане на визуална комуникация за бърза и лесна ориентация, както и подобрена връзка с интегрирания градски транспорт.

Целта е да се достигнат съвременните критерии за комфорт и безопасност на железопътните услуги, както и нормите за енергийна ефективност и равни условия за достъп на лица в неравностойно положение.

След проведена обществена поръчка, за Изпълнител на обект „Ремонт сграда и вертикална планировка на жп гара Септември“ е избрано Обединение „Инфра Инженеринг“ ДЗЗД. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи в гара Септември е 540 календарни дни.

Гара Септември е една от емблематичните гари на миналия век. Строителството на 125-метровата линия е започнало през 1921-ва година, на шест етапа, през изключително труден планински терен.

Фотография на първата гара от началото на ХХ век

Related Articles

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...

Несебър става част от международен туристически проект

Община Несебър започва работа по нов туристически проект - "TOURAL", който се изпълнява в рамките на Програма "Хоризонт Европа" с финансовата подкрепа на Европейския...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ