34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

След отлагане: НИНКН одобри проекта за автогарата в Созопол

След дълго чакане проектът за автогарата в Созопол е съгласуван от НИНКН, съобщи бившият министър на културата проф. Велислав Минеков. Припомняме, че Общината алармира за забавяне на одобрението.

Проектът за автогарата в Созопол беше променен през октомври миналата година по искане на НИНКН. Промените обхващат височината на сградата, използваните фасадни материали и част от помещенията в сградата.

Сградата на автогарата ще бъде между стария и новия град. Локацията е срещу сградата на общинска администрация в местността Провлак. Проектът предвижда постройката да е решена в духа на класическата архитектура. Основното тяло представлява хале с отворено пространство и оформя помещение тип галерия. Двете странични крила са симетрично разположени на основното и помещават информационен и билетен център.

Източник: Община Созопол

Related Articles

Започва рехабилитацията на тротоарите около спирките на „Златни пясъци“

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“, информират от администрацията. Очаква се ремонтните екипи...

През уикенда: Ретро влак по пътя на теснолинейката Септември – Велинград

Влак с ретро вагони пътува събота и неделя през юли по маршрута от гара Септември до гара Велинград и Цветино, съобщиха от пресцентъра на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ