20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

След отлагане: НИНКН одобри проекта за автогарата в Созопол

След дълго чакане проектът за автогарата в Созопол е съгласуван от НИНКН, съобщи бившият министър на културата проф. Велислав Минеков. Припомняме, че Общината алармира за забавяне на одобрението.

Проектът за автогарата в Созопол беше променен през октомври миналата година по искане на НИНКН. Промените обхващат височината на сградата, използваните фасадни материали и част от помещенията в сградата.

Сградата на автогарата ще бъде между стария и новия град. Локацията е срещу сградата на общинска администрация в местността Провлак. Проектът предвижда постройката да е решена в духа на класическата архитектура. Основното тяло представлява хале с отворено пространство и оформя помещение тип галерия. Двете странични крила са симетрично разположени на основното и помещават информационен и билетен център.

Източник: Община Созопол

Related Articles

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ