19 C
Пловдив
петък, април 12, 2024

След отлагане: НИНКН одобри проекта за автогарата в Созопол

След дълго чакане проектът за автогарата в Созопол е съгласуван от НИНКН, съобщи бившият министър на културата проф. Велислав Минеков. Припомняме, че Общината алармира за забавяне на одобрението.

Проектът за автогарата в Созопол беше променен през октомври миналата година по искане на НИНКН. Промените обхващат височината на сградата, използваните фасадни материали и част от помещенията в сградата.

Сградата на автогарата ще бъде между стария и новия град. Локацията е срещу сградата на общинска администрация в местността Провлак. Проектът предвижда постройката да е решена в духа на класическата архитектура. Основното тяло представлява хале с отворено пространство и оформя помещение тип галерия. Двете странични крила са симетрично разположени на основното и помещават информационен и билетен център.

Източник: Община Созопол

Related Articles

Безвъзмездно: Предоставиха на НИНКН сграда паметник на културата

НИНКН се връща в сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ 16. Министърът на културата Кръстю Кръстев я предостави за безвъзмездно ползване от института -...

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ