14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

След отлагане: НИНКН одобри проекта за автогарата в Созопол

След дълго чакане проектът за автогарата в Созопол е съгласуван от НИНКН, съобщи бившият министър на културата проф. Велислав Минеков. Припомняме, че Общината алармира за забавяне на одобрението.

Проектът за автогарата в Созопол беше променен през октомври миналата година по искане на НИНКН. Промените обхващат височината на сградата, използваните фасадни материали и част от помещенията в сградата.

Сградата на автогарата ще бъде между стария и новия град. Локацията е срещу сградата на общинска администрация в местността Провлак. Проектът предвижда постройката да е решена в духа на класическата архитектура. Основното тяло представлява хале с отворено пространство и оформя помещение тип галерия. Двете странични крила са симетрично разположени на основното и помещават информационен и билетен център.

Източник: Община Созопол

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ