Започна пролетното почистване на София

0
91

Кампанията ще се проведе на два етапа по 5 дни

Започна традиционното пролетно почистване в София, съобщиха от Столичния инспекторат. Кампанията ще се проведе преди и след Великденските празници на два етапа: от 3 до 7 април и от 18 до 22 април 2023 г. Целта е да бъдат привлечени повече граждани, които доброволно да участват в почистването на споделени пространства в града и да направят уборка на местата, където всеки живее, учи и работи.

В рамките на кампанията ще се организират дейности, с които да се почистят и облагородят само места за обществено ползване като:

– прилежащи територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, общински учреждения, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, училищни дворове, детски заведения и места, които споделяме;

– ще се възстановяват и боядисват пейки от доброволци;

– желаещи ще засаждат собствен посадъчен материал – дървета, храсти и цветя в градинки, междублокови пространства и територии около манастири, крайградски места и зони за отдих.

На доброволците от Столичен инспекторат ще се осигуряват ръкавици и чували, логистика за извозването на събраните отпадъци на регламентирани места.

Датите по райони и местата, включени за почистване в кампанията, са поместени тук.