15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Светещи фонтани украсяват водата на река Тунджа в Ямбол

Три аериращи фонтана бяха монтирани в Ямбол. Те вече обогатяват с кислород водата в бетонирания ръкав на река Тунджа, преминаващ около Градския парк.

Аераторната плаваща система създава непрестанен поток в реката и поддържа водата в добро експлоатационно състояние. Фонтаните създават и красива атмосфера чрез играта на подводно осветление и вода. Монтажът на фонтаните беше с доста особености, защото се изпълняваше във водна среда.

Първият аериращ фонтан се намира пред сградата на Областното пътно управление. Той е конструиран за големи водни площи, популярен сред ландшафтните архитекти, когато се желае интересен фокус върху водната архитектура.

Миксираният воден поток осъществява аериране, където е необходимо, докато неръждаемата стомана и пластмасова термална конструкция с висок интензитет могат да издържат на отпадъчни и леко солени води.

Другите два фонтана са разположени около северната и южната страна на пешеходния мост.

Община Ямбол се надява, че жителите и гостите на града ще харесат новите елементи, които ще допълнят градската среда.

Related Articles

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ