32 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Светещи фонтани украсяват водата на река Тунджа в Ямбол

Три аериращи фонтана бяха монтирани в Ямбол. Те вече обогатяват с кислород водата в бетонирания ръкав на река Тунджа, преминаващ около Градския парк.

Аераторната плаваща система създава непрестанен поток в реката и поддържа водата в добро експлоатационно състояние. Фонтаните създават и красива атмосфера чрез играта на подводно осветление и вода. Монтажът на фонтаните беше с доста особености, защото се изпълняваше във водна среда.

Първият аериращ фонтан се намира пред сградата на Областното пътно управление. Той е конструиран за големи водни площи, популярен сред ландшафтните архитекти, когато се желае интересен фокус върху водната архитектура.

Миксираният воден поток осъществява аериране, където е необходимо, докато неръждаемата стомана и пластмасова термална конструкция с висок интензитет могат да издържат на отпадъчни и леко солени води.

Другите два фонтана са разположени около северната и южната страна на пешеходния мост.

Община Ямбол се надява, че жителите и гостите на града ще харесат новите елементи, които ще допълнят градската среда.

Related Articles

Община Плевен реновира къщата на примата Гена Димитрова в родния Беглеж

Има проект за превръщането на сградата в музей Община Плевен има идея за създаване на музей на оперната прима Гена Димитрова в родното й село...

Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

Монтана и турският град Адъяман изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на климата по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция. Партньори на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ