15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Първата енергийна общност в България е факт. 73 са участниците в нея

Първата енергийна общност (ЕО) в България вече е сформирана. Процедурата за набиране на участници в ЕО Габрово-РДНО е затворена. Капиталът, необходим за изграждане на ВЕИ инсталацията в Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово е осигурен.

В общността се включват 73 участници, сред които габровците са 31, а останалите са жители на различни региони на България, включват се и шест юридически лица. Това, което ги обединява, е желанието да участват в създаването на иновативен зелен подход за осигуряване на чиста енергия и да инвестират в соларна алтернатива.

Сега предстои преминаването на съгласувателни процедури през различни институции за физическото изграждане на ВЕИ инсталацията. Първата работна среща на членовете на ЕО Габрово-РДНО ще бъде през февруари.

Related Articles

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Без хипермаркети и шумни заведения в жилищни сгради

Пуснаха нова наредба за обществено обсъждане Нова наредба за устройството на урбанизираните територии предвижда какви точно търговски обекти могат да се откриват в жилищни сгради....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ