10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Първата енергийна общност в България е факт. 73 са участниците в нея

Първата енергийна общност (ЕО) в България вече е сформирана. Процедурата за набиране на участници в ЕО Габрово-РДНО е затворена. Капиталът, необходим за изграждане на ВЕИ инсталацията в Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово е осигурен.

В общността се включват 73 участници, сред които габровците са 31, а останалите са жители на различни региони на България, включват се и шест юридически лица. Това, което ги обединява, е желанието да участват в създаването на иновативен зелен подход за осигуряване на чиста енергия и да инвестират в соларна алтернатива.

Сега предстои преминаването на съгласувателни процедури през различни институции за физическото изграждане на ВЕИ инсталацията. Първата работна среща на членовете на ЕО Габрово-РДНО ще бъде през февруари.

Related Articles

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ