5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Представят интелигентна вертикална градина в София

Българската ландшафтна компания е разработила прототип за интелигентна вертикална градина. Иновацията ще бъде представена следващата седмица в София.

Внасяйки зеленина в затворените пространства, Botanic Wall подобрява влажността, абсорбира фините прахови частици и вредните електромагнитни вълни. Освен това „умната“ вертикална система се управлява дистанционно чрез мобилно приложение, в което може да следите показатели като осветление, температура, влажност, замърсеност на въздуха и други.

Не по-малко важно е, че вертикалната интелигентна градина оптимизира разходите за използване на вода и енергия. Тя спестява 1 460 литра вода годишно в сравнение с необходимото потребление за поддръжката на стандартна вертикална градина. За изработката на системата са използвани устойчиви суровини, рециклирани и композитни материали. Още едно предимство на интелигентната вертикална градина е, че позволява да бъде персонализирана като дизайн, размер и функции в рамките на архитектурния контекст, уточняват авторите на иновацията.

източник: Botanic Lab

Related Articles

Започва „Форум за културно наследство: управление и интерпретация“

„Форум за културно наследство: управление и интерпретация” се провежда на 30 ноември и 1 декември 2023 г. в зала „Славейков” на Френския институт в...

От 1 декември: Влиза в сила нискоемисионната зона за автомобили в центъра на София

Нискоемисионната зона (НЕЗ) за автомобили в София ще влезе в сила на 1 декември 2023 г. и ще е валидна до 29 февруари 2024...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ