14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Представят интелигентна вертикална градина в София

Българската ландшафтна компания е разработила прототип за интелигентна вертикална градина. Иновацията ще бъде представена следващата седмица в София.

Внасяйки зеленина в затворените пространства, Botanic Wall подобрява влажността, абсорбира фините прахови частици и вредните електромагнитни вълни. Освен това „умната“ вертикална система се управлява дистанционно чрез мобилно приложение, в което може да следите показатели като осветление, температура, влажност, замърсеност на въздуха и други.

Не по-малко важно е, че вертикалната интелигентна градина оптимизира разходите за използване на вода и енергия. Тя спестява 1 460 литра вода годишно в сравнение с необходимото потребление за поддръжката на стандартна вертикална градина. За изработката на системата са използвани устойчиви суровини, рециклирани и композитни материали. Още едно предимство на интелигентната вертикална градина е, че позволява да бъде персонализирана като дизайн, размер и функции в рамките на архитектурния контекст, уточняват авторите на иновацията.

източник: Botanic Lab

Related Articles

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ