18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Пистата на летището в Горна Оряховица няма да бъде удължена

Концесионерът на международното летище в Горна Оряховица се отказва от инвестиционното си намерение да удължи с 600 метра пистата, за да може да кацат и излитат по-големи самолети, информира БНР. Концесионерът – обединение „Гражданско летище Горна Оряховица 2016“, „замразява“ намерението си да удължи пистата, става ясно от решението на директора на Регионалната екологична инспекция, с което се спира процедурата по Оценка на въздействието на околната среда за проекта. Инвестиционното намерение за модернизиране на най-малкото международно летище у нас е от 2018 година.

Летището в Горна Оряховица е отдадено на 35-годишна концесия през 2016 г. на обединението, в което държавата има 5%, а останалите дялове се държат от дружество, близко до бизнесмена Румен Гайтански.

На аерогарата са направени инвестиции за малко над 5 млн. лв., въпреки че по план те трябваше да са достигнали 32 млн. лв. Летището не изпълнява граждански полети.

Преди година концесионерът получи отказ от тогавашния министър на транспорта Николай Събев да продаде концесията си на швейцарски инвеститор.

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ