34 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Перник търси фирма за третиране на строителни отпадъци

Община Перник е обявила обществена поръчка за фирма, която извършва дейности по третиране на генерираните в населените места строителни и едрогабаритни отпадъци. Прогнозната стойност е близо 100 хил. лв. Крайният срок за подаване на офертите е 12 февруари.

В документацията е посочено, че изпълнителят следва да осъществи дейностите по услугата на собствена или наета инсталация, на която чрез предварителното третиране да отделя отпадъци за последващо оползотворяване. Предварителното третиране цели максимално отделяне на рециклируемите и оползотворими компоненти от отпадъците като стъкло, пластмаси, метали, дървесина, хартия, картон, инертни фракции и др.

В техническите изисквания на обществената поръчка е посочено, че площадката и инсталацията за предварително третиране трябва да се намират на територията на община Перник и да отговарят на законовите изисквания. Изпълнителят следва да разполага и с необходимите технически и човешки ресурси за обезпечаване на технологичните процеси.

Организацията на дейността и разходите за транспортиране на отпадъците до инсталацията ще се изпълняват от община Перник и ще бъдат за нейна сметка.

Related Articles

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ