5 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Около 5000 лева за малък апартамент е самоучастието при саниране

Българската банка за развитие ще предоставя на желаещи граждани дългосрочни безлихвени заеми, за втория етап от санирането на многофамилните жилищни сгради. Те ще са гарантирани от държавата и ще се отпускат през общинските администрации.

Очаква се всеки момент да бъдат огласени подробности по механизма за кандидатстване. Тази възможност ще е насочена към всички крайни бенефициенти. Самоучастието по този етап на програмата е 20 на сто.

Около 5100 лева е средната стойност на самоучастие при санирането за апартамент от 60 квадратни метра. Вече са подадени 58 проектни предложения по етап 2 на програмата за около 14 млн. лева. Кандидатите са преди всичко по-малки сгради – до 1000 квадратни метра, където постигането на съгласие е очевидно по-лесно.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ