26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Около 5000 лева за малък апартамент е самоучастието при саниране

Българската банка за развитие ще предоставя на желаещи граждани дългосрочни безлихвени заеми, за втория етап от санирането на многофамилните жилищни сгради. Те ще са гарантирани от държавата и ще се отпускат през общинските администрации.

Очаква се всеки момент да бъдат огласени подробности по механизма за кандидатстване. Тази възможност ще е насочена към всички крайни бенефициенти. Самоучастието по този етап на програмата е 20 на сто.

Около 5100 лева е средната стойност на самоучастие при санирането за апартамент от 60 квадратни метра. Вече са подадени 58 проектни предложения по етап 2 на програмата за около 14 млн. лева. Кандидатите са преди всичко по-малки сгради – до 1000 квадратни метра, където постигането на съгласие е очевидно по-лесно.

Related Articles

Как се произвежда енергия в дома показват на Празник на слънцето в кв. „Факултета“

Как всеки може да произвежда енергия в дома си показват на Празник на слънцето в софийския квартал „Факултета“. Фотоволтаичните системи за балкони и фасади...

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ