17 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Община Рила с проект за модерно осветление

Община Рила подготви и внесе проект за монтиране на енергийно ефективно модерно осветление в населените места. Проектът е по Националния план за възстановяване и устойчивост и е за малко под 500 000 лева.

Ще бъдат подменени лампите по улиците, парковото осветление, кабели, таблата по някои от стълбовете в селата Падала, Пастра, Смочево, както и в самия град. Ще се изгради и централизирана система за управление на осветлението, соларна инсталация в определени участъци и др.

Проектът не включва подмяна на осветлението в Рилския манастир заради статута на Светата обител. Сградата и земята около нея се водят горски фонд, а няма европейска програма, която да финансира смяна на улично осветление в подобни територии.

Related Articles

Разглеждат 77 проекта за интегрирано градско развитие

77 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на регионите 2021 – 2027" са постъпили за разглеждане в Столична...

БНБ препоръчва: Банките да затегнат отпускането на ипотечни кредити

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ