27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Община Несебър обновява мрежата за видеонаблюдение

Община Несебър работи по проект за обновяване на съществуващи и изграждане на нови съоръжения за видеонаблюдение. Целта е да се подпомогнат дейностите на полицията по превенция и контрол на противообществени прояви, пътни нарушения и произшествия и др. на територията на населените места в общината.

В момента се работи по осъвременяване и допълване на видеомрежата в градовете Несебър, Обзор и Свети Влас и в с. Равда, като контролът обхваща приоритетно входно-изходни точки на общината и ще бъде осъществяван от над 160 камери.

Вторият етап на подмяната и надграждането на средствата за видеонаблюдение ще обхване селата Оризаре, Тънково и Гюльовца като към мрежата се включат Слънчев бряг-запад и с. Кошарица.

Всички нови устройствата са с висока резолюция и спецификации, гарантиращи качествена и детайлна картина, включително на регистрационните табели на моторните превозни средства и лицево разпознаване.

Системата ще бъде надградена със специализиран софтуер за анализ на направените видеозаписи. Проектът е съвместна инициатива на общината и РУ Несебър и всички получени данни ще се обработват в районното управление на МВР.

Видеонаблюдение на публичните места и институциите в общината, за които, в резултат на анализи и статистика, е констатиран повишен риск от ПТП или противообществени прояви с участие на граждани, се извършва в Несебър от 2008 година. Към системата са включени детските градини, училищата и др. обществени сгради и обекти, общинска собственост.

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ