25 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и модернизация на системи за външно изкуствено осветление на обособена част от град Видин“, съобщиха от Общината.

На територията на крайдунавския град ще бъдат подменени 928 осветителни тела с нови енергоспестяващи и 48 електрически табла. Ще бъде въведена и съвременна система за управление и защита на улично осветление. Модерните системи ще осигуряват надеждно включване и изключване на осветителите по предварително зададен график, както и дистанционно управление на таблата.

Очаква се по този начин да се постигне подобряване качеството на уличното осветление, намаляване на годишните разходи за електроенергия, емисиите от парникови газове, уличната престъпност и пътнотранспортните произшествия.

Related Articles

Определиха финалистите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“

Ученици от строителните гимназии се бориха за номинации Във финалите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“, организиран от КСБ участваха 62 ученици, разделени...

АПИ прекрати договорa с една от фирмите за електронно събиране на пътни такси

Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договорa с една от фирмите за предоставяне на услуги за електронно събиране на пътни такси. "Т-СМАРТ ГЛОБАЛ" бе петото дружество,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ