24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Международна конференция за задачите на архитекти и инженери за създаване на хармонична среда

Събитието на Алианс за висока строителна култура ще се провежда днес 8 май в в София. Утвърдени експерти от няколко европейски държави ще представят предизвикателствата пред регулираните професии архитект и инженер в строителството по пътя към хармонична среда на живот. Фокус на дискусиите ще бъдат възможностите за намиране на разумен баланс между частните и обществени интереси, между архитектурните и инженерни дейности в планирането.

Конференцията на Алианс за висока строителна култура (АВСК) ще постави особен акцент върху необходимостта от продължаващо професионално обучение на архитектите за усвояване на знания и умения, покриващи целия им професионален профил във фазите на един проект. Ще бъдат представени професионални практики от България и Европа в сектор „Строителство“ и ще бъде изследвана ролята на регулираните професии в него.

Форумът има за цел да активира дебат сред професионалистите от сектора за анализиране на проблемите в бранша от гледна точка на крайния потребител. На конференцията са поканени представители на институциите, местните власти, браншови и неправителствени организации, както и настоящи и бъдещи архитекти и инженери.

Related Articles

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...

Разглеждат 77 проекта за интегрирано градско развитие

77 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на регионите 2021 – 2027" са постъпили за разглеждане в Столична...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ