26 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Край на авариите! Обновяват канализационната мрежа в Перник

Започна реконструкцията на канализационната мрежа на Перник. Проектът е на стойност 100 млн. лв. Над 75,5 млн. лв. е безвъзмездната финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Целите след ремонта са в агломерации Перник и Радомир загубите на вода да намалеят с 2 775 914 м3 и да се осигури непрекъснатост на водоподаването. Предвидена е рехабилитация на близо 22 км съществуваща и изграждане на над 3 км нова водопроводна мрежа. По проекта ще бъдат изградени нови 28 км канализационна мрежа, а 8 км ще бъдат реконструирани.

С успешното изпълнение на дейностите допълнително 8000 жители от района ще се присъединят към канализационната мрежа и няма да страдат от ВиК аварии и безводие.

Проектът предвижда още реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води „Батановци“ в Перник.

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

С близо 2 млрд. лв. финансират приоритетни общински проекти

723 споразумения за 1,942 млрд. лв. със 191 общини са подписани от 13 февруари до днес от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ