16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Започна ремонтът на крайбрежната алея на Обзор

Стартира ремонтът на крайбрежната алея в Обзор. Кметът на Общината Николай Димитров извърши оглед на първоначалните дейности от втория етап на реконструкцията. Премахната е алейната настилка и започват изкопните работи.

Ремонтът на алеята, под която е ситуирано значимо за Обзор ВиК съоръжение, се състои в подмяна на засегнати в следствие на природни процеси и човешка дейност участъци от канализационния колектор Ф500, отвеждащ отпадните води на града.

Новата подпорна стена ще се изгради на мястото на премахнатата, така че основните параметри на алеята ще се запазят.

Новоизградената пешеходна зона ще бъде изпълнена с покритие от бетонен паваж, ще се монтира ново алейно осветление и предпазен парапет по дължината на участъка.

Алеята е предназначена за пешеходно движение. Достъп до нея се осигурява и за автомобили със специален режим /линейка, пожарна и др./.

Ремонтът се изпълнява със средства от общинския бюджет.

Related Articles

На конгрес: Обсъждат зелените технологии и устойчивото строителство

Австрийското посолство кани архитектурната колегия на Международния конгрес „GreenTech Days meet Future of Building 2024“. Той ще се проведе на 17 и 18 април...

Модернизират осветлението в 14 столични района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София. Предложението предстои да бъде одобрено на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ