8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Започна ремонтът на крайбрежната алея на Обзор

Стартира ремонтът на крайбрежната алея в Обзор. Кметът на Общината Николай Димитров извърши оглед на първоначалните дейности от втория етап на реконструкцията. Премахната е алейната настилка и започват изкопните работи.

Ремонтът на алеята, под която е ситуирано значимо за Обзор ВиК съоръжение, се състои в подмяна на засегнати в следствие на природни процеси и човешка дейност участъци от канализационния колектор Ф500, отвеждащ отпадните води на града.

Новата подпорна стена ще се изгради на мястото на премахнатата, така че основните параметри на алеята ще се запазят.

Новоизградената пешеходна зона ще бъде изпълнена с покритие от бетонен паваж, ще се монтира ново алейно осветление и предпазен парапет по дължината на участъка.

Алеята е предназначена за пешеходно движение. Достъп до нея се осигурява и за автомобили със специален режим /линейка, пожарна и др./.

Ремонтът се изпълнява със средства от общинския бюджет.

Related Articles

Възможност: 1 млрд. за общините, ако държавата им преотстъпи 1/5 от подоходния данък

Преотстъпването от страна на държавата на 1/5 от приходите от подоходното облагане към общините би довело до допълнителен ресурс за регионите в рамките на...

Влагат 221 млн. лв. в саниране на административни сгради

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната. Инвестицията е от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ