20 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Започна ремонтът на крайбрежната алея на Обзор

Стартира ремонтът на крайбрежната алея в Обзор. Кметът на Общината Николай Димитров извърши оглед на първоначалните дейности от втория етап на реконструкцията. Премахната е алейната настилка и започват изкопните работи.

Ремонтът на алеята, под която е ситуирано значимо за Обзор ВиК съоръжение, се състои в подмяна на засегнати в следствие на природни процеси и човешка дейност участъци от канализационния колектор Ф500, отвеждащ отпадните води на града.

Новата подпорна стена ще се изгради на мястото на премахнатата, така че основните параметри на алеята ще се запазят.

Новоизградената пешеходна зона ще бъде изпълнена с покритие от бетонен паваж, ще се монтира ново алейно осветление и предпазен парапет по дължината на участъка.

Алеята е предназначена за пешеходно движение. Достъп до нея се осигурява и за автомобили със специален режим /линейка, пожарна и др./.

Ремонтът се изпълнява със средства от общинския бюджет.

Related Articles

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ