15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Областната болница в Ямбол ще е с хеликоптерна площадка

Напредва по график работата по изграждането на новата сграда на областната болница в Ямбол. Осигурени са и необходимите средства за втората фаза от строителството. С фирмата изпълнител предстои подписването на договор и за последния трети етап, информират от ръководството на здравното заведение.

В проекта на болницата е предвидена и площадка за кацане на хеликоптери. Очакванията са новият болничен комплекс да бъде завършен през есента. “Близостта на летището в Безмер също дава възможност за ефективно използване на Спешна въздушна помощ”, подчерта директорът на многопрофилната болница д-р Панайот Диманов.

“Това е хубаво, че кацането в България едното ще бъде в Безмер, а в нашата нова болница имаме подготвено място за кацане на вертолети, отговарящо на всички изисквания”, обясни той.

Подготвя се и обществената поръчка за медицинската апаратура и обзавеждането, като предварителните разчети за него са около 30 млн. лева.

Related Articles

Балчик събира архитекти от 5 държави

Първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство среща архитекти от Франция и 4 черноморски страни...

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ